Waarom 24/7 glasservice belangrijk is & De top 5 oorzaken van glasschade

Ben jij al bekend met de oorzaken van glasschade? Wij weten door onze glaszetters wat er aan de hand is. In dit artikel lees je de meest voorkomende oorzaken en maken wij gelijk duidelijk waarom het hebben van een 24/7 service cruciaal is. De vierde reden voor glasschade zal voor sommigen wel bekend zijn, maar hopelijk is nummer twee nog nooit gebeurd!

5. Verkeerde plaatsing

U wilt een nieuwe ruit en belt een lokale zzp’er die het wel even voor u komt regelen. Het wordt winter en opeens ziet u condens tussen de ruiten ontstaan. Ramen dienen met een juiste hoeveelheid ‘speelruimte’ en kit te worden gemonteerd. Een gecertificeerde vakman zal hier niet snel fouten in maken. Toch laat niet iedereen het door een bedrijf met keurmerken plaatsen. De ruit raakt dan lek zoals we dat noemen. De ruit heeft dan een aantal nadelen:

  • Het lekke raam is niet te repareren en moet worden vervangen
  • De isolatiewaarde van de ruit verminderd sterk
  • De ruit is niet langer stevig en kan gaan barsten
  • Er ontstaat condens tussen de ruit

Laat dus altijd uw ruiten plaatsen door vakmensen. Uiteraard zijn de herstellers bij UninU goed opgeleid en vakbekwaam, voldoen ze aan de VCA, werken ze via het GroenGedaan! keurmerk en zijn ze 24/7 bereikbaar.

4. Iets binnen laten liggen

De schoolbel gaat bijna en je kind is nog niet aanwezig, sprintend naar de auto gris je jouw spullen van tafel en smijt je de deur achter je dicht. Je zet je kind in de auto en komt er achter dat je de autosleutels bent vergeten. Shit, dat ding zit aan je huissleutel vast, en.. Die ligt nog op tafel. Je partner is al aan het werk, dus die kan je niet helpen. Begint ook je hond nog hard te blaffen omdat je die vergeten bent uit te laten, wat zullen je buren blij worden! Het is weer zo een dag. Wat blijkt je enige optie? Dan maar het raampje van de achterdeur intikken, kan jij in ieder geval verder! Denk je.. Eenmaal het kind op school en de hond uitgelaten moet ook jij werken, maar nu staat de woning open. Was er maar een 24/7 glasservice die jou kan helpen.

3. Vandalisme

Wie in de binnenstad of een wat ‘te levendige’ buurt woont zal het wel herkennen. Twee voetbalclubs spelen en het plein en de kroegen staan afgeladen met supporters, en dan verliezen ze. Daar gaan je ruiten. Of is het een reguliere zaterdagnacht en komt net die persoon die niet goed tegen drank en frustratie kan voorbij? Laat die juist nu wat problemen met de partner hebben. Schreeuwend en tierend aan de telefoon hebben ze ruzie onderweg naar huis. Ja, dat moet natuurlijk net jou je ruiten weer kosten! Lekker zo in de winter. En tja, was er dan maar een 24/7 glasservice die jou kan helpen!

2. Inbrekers

Na een jaar hard werken is het eindelijk zo ver, de zomervakantie! Het is weer bouwvak en de kids zijn vrij van school. Tijd om naar het Gardameer te gaan. Na twee heerlijke weken met zon, rust en pizza’s kom jij thuis. Je doet de deur open, ploft op de bank en ziet opeens dat je tv weg is. Of was het die mooie kerstdag, waarin jij zoveel tijd in de versiering van je huis en het prachtig inpakken van de cadeaus hebt gestoken. Om vervolgens op kerstavond op bed te liggen en opeens ‘Klinkel de klinkel’ hoort. Nog suf op bed begrijp je nog niet wat er gebeurt. Tegen de tijd dat jij beneden bent zijn alle cadeaus foetsie. Super, kan er ook nog wel bij tijdens jouw al halve winterdepressie. Ja, was er dan maar een 24/7 glasservice die ook dan gewoon jouw raam komt herstellen. Zo vier jij toch nog gewoon kerst.

1. Het weer

Het is weer lekker Hollands weer en het waait ontzettend hard. Jij loopt even naar buiten om de post te halen en de deur slaat met een knal achter je dicht. Helaas zaten hier ramen in en dit kost jou je ruit. De meeste mensen zullen hier wel op een of andere manier ervaring mee hebben in hun leven. Of het nu net de deur of een raam is, door de wind slaan ze hard open of dicht en dat kost jaarlijks heel wat ruiten. Daarnaast spelen ook hagelbuien en sneeuwballen (soms in de ijsbal variant) een grote rol. Altijd leuk wanneer vaders in het weekend sneeuwpret met de kids heeft. Hij vervolgens te hard richting zoonlief gooit en dwars door het raam heen gaat. En u raad het al. Was er dan maar een 24/7 glasservice om u te helpen. Ook in het weekend.

Hopelijk hebben wij u in dit artikel wat kunnen behoeden voor glasschade met wat praktijkvoorbeelden. Mocht dit niet zo zijn, hebben wij zoals gezegd natuurlijk die 24/7 glasservice. Iedereen wil natuurlijk glasschade voorkomen. En ook al is het ons werk om de glasschadeherstellers aan te sturen. Wij gunnen niemand de ellende en de kosten hiervan. Daarom willen wij dit artikel afsluiten met wat tips om glasschade aan uw pand of woning te voorkomen.

3 tips om glasschade te voorkomen

  • Let op wanneer het hard gaat waaien, laat deuren en ramen niet los open staan
  • Goede uitzetijzers en deuropvangers kunnen een hoop ellende voorkomen
  • Zorg dat uw woning/pand goed is verlicht om vandalisme tegen te gaan en inbraak te verminderen.

Lees meer over: Het GroenGedaan! keurmerk
Lees meer over: Herstel in Natura